Monday, 14 December 2015

Pengenalan

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Holla dolls,

Aimie nak share sikit kisah macam mana tertubuhnya SegoBugo ni, tapi sebelum tu aimie nak perkenalkan diri dulu selaku pengasas SegoBugo. Nama penuh aimie ialah Nur Fatin Aimie bt Mohamad Mokhtar dan berasal dari Maran, Pahang. Merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Pembangunan Perisian) dari Universiti Teknikal Malaysia, Melaka. Pernah bekerja di Petronas Chemicals Group, KLCC di Malaysia sebagai salah seorang consultant di syarikat tersebut.

SegoBugo mula ditubuhkan pada 14 Disember 2015 dengan mula mengeluarkan minyak kelapa dara secara kecil-kecilan bermodalkan sebanyak RM60 sebagai perniagaan sambilan sahaja sebab aimie tengah sarat mengandung masa tu dan dijangka bersalin 31 Disember 2015. Aimie buat comeback setelah setahun menyepikan diri dari dunia online. Menyepikan diri sebab nak amik mood, muhasabah diri disebabkan pernigaan sebelum ni tak menjadi dan kerugian yang sangat banyak! But i know, Allah plan the best for me. Aimie tak akan berputus asa sebab aimie tahu apa matlamat dan niat aimie berniaga.

Dia sayangkan aimie sebab tu dia uji aimie. kan? :)

Selepas bersalin aimie stop sekejap sebab nak focus dekat baby dan berpantang elok2x hihi

4 bulan selepas bersalin, aimie mula betul2x focus mempromosikan SegoBugo di personal facebook dan mengeluarkan produk baru iaitu Vanilla Coffee Scrub dan dalam masa yang sama masih lagi mengeluarkan minyak kelapa dara. 

Macam mana aimie dapat idea nak keluarkan Coffee Scrub Perisa Vanilla ni? Sebabnya masa bersalinkan anak ke-2, aimie ada strechmark yang sangat dasyat dan scrub yang aimie guna masa dalam pantang berbau herba. So dari situ aimie dapat idea nak buat scrub yang berbau wangi tapi menenangkan dan aimie tahu gabungan coffee & vanilla adalah 2 gabungan yang terbaik sekali! dan ramuan yang aimie cipta ni actually focus untuk strechmark, tapi ramai yang lagi suka guna dekat muka, well, memang boleh guna untuk muka pun hihi. dan hasilnya sangat meletop. 

Bermula dengan modal RM60, dan hasil duit rolling minyak kelapa dara yang licin dijual sebelum bersalin (Disember 2015), dan aimie betul2x bermula pada April 2016, dalam masa sebulan sahaja, dengan menggunakan personal facebook dan blog. Alhamdulillah, sales mencecah hingga 4 angka. sesuatu yang aimie tak pernah sangka, sebabnya dah la menghilang selama setahun dari dunia online, lepastu buat comeback dalam 2 minggu jer dan menghilangkan diri semula selama 4bulan dari dunia online. Alhamdulillah dapat full support dari kawan2x, family dan ramai lagi..terima kasih. jasa korang aimie akan ingat... Alhamdulillah

Macam mana dapat nama SegoBugo ni? mesti ramai tertanya-tanya kan? Actually lebih dari 10 senarai nama yang aimie dah list down dan semuanya family aimie reject. Haha tapi sebab aimie memang spesis degil, tak putus asa aimie fikir yang aimie buat produk fresh made, ada order baru aimie buat, so aimie terfikir sesuatu yang FRESH! "Segar bugar" tapi sebab nama tu aimie nak komersialkan dan senang ingat so aimie pendekkan Segar Bugar tu dan puh! jadilah nama SegoBugo.

Alhamdulillah, hasil dari kelas membuat produk yang aimie pergi, terhasillah First Crush LipBalm Scrub (2 dalam 1 lipbam & lip scrub) dan Sabun Cik Gebu (Khas untuk si gadis berkulit kering). Insyallah akan datang ada baaanyaaak lagi produk baru yang aimie akan keluarkan. Tunggu ya! ^_^

Insyallah soon, SegoBugo bakal mempunyai rangkaian produk kecantikan yang bebas bahan kimia merbahaya so korang jangan risau dan jangan takut sebab ke semuanya di buat fresh dan ramuan2x tu dipantau oleh cikgu aimie yang merupakan bekas ahli farmasi dan bekas staff di kkm (aimie belajar buat produk dengan dia, dekat mana? rahsia hihi). 

Segobugo ada kkm? tak ada sebab kami menghasilkannya di rumah, dan hanya produk yang dihasilkan dikilang sahaja yang akan dapat kkm.

Walaupun tak ada kkm, tapi lebih 1000 pengguna dah menggunakan SegoBugo. Terima kasih diatas support korang. Aimie sangat2x hargai.

Jadi, apa tunggu lagi, teruskan membeli-belah bersama dengan kami dan terima kasih di atas sokongan anda semua. :)


Logo Versi ke 3 dan TerkiniLogo versi ke 2Logo Lama


Facebook Fan Page : SegoBugo   |||   Instagram : SegoBugo

Founder :>  Facebook : Aimie Mokhtars  |||  Instagram : AimieMokhtars

No Telefon (prefer Whatsapp) : 014-5391470

Email : segobugo@gmail.com

No comments:

Post a Comment